söndag 26 september 2010

Kulturnatten

Igår var det som bekant Kulturnatten här i Norrköping och det blev en riktigt lyckad eftermiddag och kväll även om det kanske inte blev som planerat. Det började med fika, fotoutställning och musik i Knäppingsborg (närmare bestämt Mats Bäckers utställning Rockshots och Ulla Muda som sjöng Edith Piaf) följt av mat och öl på Världens Bar.

Efter maten var det raska steg mot Kulturkammaren för att se Shineth uppträda vilket alltid är en fröjd för både ögat och örat. Sjukt proffsigt och massor med hits! Eller så många som man hinner med på en halvtimma.

Det blev ytterligare öl när vi sedan svängde förbi hemma för att ta på oss lite varmare jackor och se över valmöjligheterna inför resten av kvällen och det var då Linda gjorde månadens upptäckt; Flimmer hade förhandsvisning av Chan-Wook Parks senaste film ThirstHarlekinen. Fri entré! Ifall namnet inte låter bekant (så är ni först och främst noobs!) så är Park även regissören av bl.a. Sympathy for Mr. Vengeance, Oldboy och Lady Vengeance, tillsammans kända som Hämnartrilogin, några av 2000-talets bästa filmer.


Utan att avslöja för mycket så kan jag säga att Thirst handlar om en katolsk präst som vill hjälpa människor men som istället hamnar i en vild spiral av synd, begär och kroppsvätskor. En väldans massa kroppsvätskor. Det är en otroligt snygg film och i vanlig ordning så bjuder Chan-Wook Park på absurd, becksvart humor som han växlar med romantik och tragik utan några till synes begränsningar. Det är just det som jag finner så uppfriskande med Parks filmer, han låter sig inte begränsas av konventioner och tabun.

En perfekt avslutning på en redan lyckad dag med andra ord!

Inga kommentarer: